qsm 11's loss of power

Discussion in 'Diesel Engines/Drives/Transmissions/Props' started by KurtN, Aug 28, 2011.

  1. KurtN

    KurtN New Member

    8
    Jan 1, 2011
    Midland, Ontario- Georgian Bay
    480 Sedan Bridge 2004
    Cummins QSM 11
    I own 2004 480 sedan with twin qsm 11's. Occasionly without warning the port engine will lose power. Cruising at 1900 rpm etc. and Rpm will drop to approx 1100 rpm. Engine power will resume to normal after few minutes and process will repeat itself. Raacor filters have been checked and indicate no issues. Fuel is fresh and clean. Engine will also occasionly sputter when at idle.
     
  2. scottyl

    scottyl New Member

    1
    Apr 16, 2018
    20056 tiara 42
    2005 cummins qsm11
    Did you have luck resolving this issue. i have the same issue
     
  3. Gimme Time

    Gimme Time Member GOLD Sponsor

    729
    Jan 7, 2007
    Charlottesville, VA./ Deltaville, VA
    2006 52SB, Ray Marine E120, Garmin 7612 through BOE site sponsor,
    QSM11s
    You stated Racors have been changed but how about the final fuel filter on the engine itself? I’m sure you have but just checking to make sure not missed!
     
  4. tc410

    tc410 Active Member PLATINUM Sponsor

    773
    Oct 9, 2006
    Charlevoix, MI/Jupiter, FL
    2005 550DB
    MAN CRM-900
    6 and a half year old post. Probably best to help scottyl now and not try to resolve OP’s issue for him.
     
    The Bill Collector likes this.

Share This Page

Show Sidebar