No start

Discussion in 'Sport Cruisers' started by sparky90731, Aug 15, 2019 at 7:05 PM.

  1. sparky90731

    sparky90731 New Member

    28
    Mar 27, 2016
    los angeles
    2003 280 Sundancer
    Kohler gen, raymarine quantam
    Fusion av650,new led lit speakers. 24in smart tv
    Twin 4.3
    hello
    Port engine quit while cruising at 3500 rpm won’t start , mecahnic checked checked fuel pressure good, (starboard fuel pump went out last month)says it’s has a crankshaft ignition sensor not in distributor .thats a as for as he can go without computer , local mercruiser shop booked up 3 weeks out. Any suggestions appreciated
     
  2. scoflaw

    scoflaw Well-Known Member

    Aug 10, 2011
    cape cod mass, cape coral fl
    1999 Powerquest legend 260 sx
    502 mpi Bravo 1
    Your kind of stuck without a readout. Keep looking for it
     
  3. Zim

    Zim Active Member

    162
    Jan 16, 2018
    2012 Sea ray sundancer 310
    Twin merc
    I suppose you can start with the crank sensor. Swap out with other to test.
     
    Espos4 likes this.
  4. Bt Doctur

    Bt Doctur Well-Known Member

    Aug 21, 2010
    New Jersey
    Ex SRV 240 Weekender twin
    in between
    try replacing the rotor and/or cap. The Flat caps are prone to carbon tracking
     
  5. hafnutz67

    hafnutz67 Member

    66
    Jan 30, 2017
    Plano, IL
    1998 270 Sundancer
    Twin 4.3, Alpha One
    I just experienced the same thing with our 270 (twin 4.3 carbed). We were cruisng at 31 knots when thr port engine shut down and wouldn't restart. I It turned out to be the ICM. I swapped the one from my SB to my port and she started right up. Tried the port one on the SB and same issue, wouldn't started. Had to order a new ICM. Yours are MPI and have ECMs but you could still easily swap them and check. Just a thought
     
  6. sparky90731

    sparky90731 New Member

    28
    Mar 27, 2016
    los angeles
    2003 280 Sundancer
    Kohler gen, raymarine quantam
    Fusion av650,new led lit speakers. 24in smart tv
    Twin 4.3
    Great thanks I will do some swapping and see what happens. I have an appointment in 3 weeks for mercruiser mechanic so hopefully get it going before then
     
  7. Jeff Delbuono

    Jeff Delbuono Active Member

    330
    Jun 11, 2018
    Edison New Jersey
    1998 Sea Ray 290 Sundancer
    5.0 efi w/ alpha 1 gen 2 drives
    Had a similar issue. Changed out a bunch of stuff and my coils on both my 5.0 efi. Cruising in 1 day my port just quit and would not restart. After looking around a bit i found that 1 of the 2 lines that conect to the coil came loose and had a bad connection. Upon inspection they look fine but if i pulled on them 1 pulled right off. Just a thought to check. Good luck
     
  8. sparky90731

    sparky90731 New Member

    28
    Mar 27, 2016
    los angeles
    2003 280 Sundancer
    Kohler gen, raymarine quantam
    Fusion av650,new led lit speakers. 24in smart tv
    Twin 4.3
    Thanks I will check that
     

Share This Page

Show Sidebar