No heat

Discussion in 'Beard Marine Vendor Forum' started by capecodcruiser, Aug 14, 2019.

  1. capecodcruiser

    capecodcruiser Member

    449
    Aug 1, 2008
    Falmouth, MA
    2001 310, 350 HO's/Vdrives.
    Mercruiser MPI 350 HO's
    Hello all, I have a cruiseair sxr10-m10 on my 2001 310. I have recently read on here somewhere that it is a good idea to activate the heat portion so that the "reverse flow"(?) valve gets exercised. So, today I go out to do this and I am not getting heat. Can someone please let me know where this valve is located? Supposedly if it isn't used you just tap it and should free it up. Thanks
     
    Luna Sea likes this.
  2. Luna Sea

    Luna Sea New Member GOLD Sponsor

    21
    Apr 19, 2019
    Pensacola, Florida
    2007 Sundancer 310
    Kohler 5kw Gen.
    SImrad electronics
    2 Brand new Twin 350 Mags.
    following
     
  3. Nepenthe

    Nepenthe Member

    99
    Aug 29, 2011
    Fontana on Geneva Lake, Wisconsin
    400 Sedan Bridge
    7.4L Mercruiser
    I never had luck tapping the valve, but on my previous boat I would get it to "unstick" by going back and forth activating the compressor on "heat" and then "cool" and repeat every few minutes until the heat was working. After that I would be good for the remainder of the season.

    Good luck!
     
    Luna Sea and capecodcruiser like this.
  4. capecodcruiser

    capecodcruiser Member

    449
    Aug 1, 2008
    Falmouth, MA
    2001 310, 350 HO's/Vdrives.
    Mercruiser MPI 350 HO's
    Good tip! I will try that! thanks
     

Share This Page

Show Sidebar