Engine is Running Hinkey

Discussion in 'Gas Engines/Drives/Transmissions/Props' started by dwna1a, Aug 6, 2018.

  1. dwna1a

    dwna1a Well-Known Member PLATINUM Sponsor

    Apr 23, 2012
    James River
    88 Weekender 300 "Seahorse"
    Twins 350
    So I'm kinda having a odd issue and I could use some advice. One of the twins is running along great then suddenly she will start to run rough, like a clogged filter or something. Then suddenly goes back to running great. I thought it might have been the cap and pickup. The cap looked bad so it and the pickup was replaced.

    Could the coil cause something like this or the fuel filter in the carb? Where should I be looking?
     
  2. Korkie

    Korkie Member

    188
    Feb 2, 2016
    Leonardtown, MD Potomac River / Chesapeake Bay
    2006 Sundancer 340, 496mags, Bravo III drives, Garmin 7612, xHD Radome
    Merc 496 Mags, Bravo III Drives
    Having similar issue. On plain at 3550 rpms, stbd motor will just drop to 3250 or so and then bounce back up to 3550. Happens over a couple of seconds. Been chasing it all season. No smartcraft errors, so thinking not an electrical (firing) issue. Starting troubleshooting with fuel system, so changed out both top and bottom filters yesterday. Went for a short run and seemed to do ok, but not really had chance to really test it.
     
  3. dwna1a

    dwna1a Well-Known Member PLATINUM Sponsor

    Apr 23, 2012
    James River
    88 Weekender 300 "Seahorse"
    Twins 350
    Im pulling the fuel line off tomorrow to clean and check the filter in the carb. I will keep you informed
     
  4. dwna1a

    dwna1a Well-Known Member PLATINUM Sponsor

    Apr 23, 2012
    James River
    88 Weekender 300 "Seahorse"
    Twins 350
    The filter that is built into the carb had a great deal of junk in it. I'm rebuilding the card and changing all my filters
     

Share This Page

Show Sidebar