Bilge pump indicator blinking-2009 350 Dancer

Discussion in 'Sport Cruisers' started by Partyoffive, May 26, 2022.

  1. Partyoffive

    Partyoffive Member

    104
    May 26, 2014
    Long Island
    2009 350 Sundancer

    Previous:
    2005 340 Sundancer
    1988 300 Weekender
    1987 Grady White Trophy Pro
    8.1Mercruisers
    hello all and Happy Memorial Day

    Was going thru my monthly check list before the weekend. When activating the soft key for the bilge pump, the blue indicator light began flashing and the pump did not activate. So I then went into the bilge and operated both the bilge and high water pumps thru the floats. Both pumps worked fine when operated manually from the floats.

    I then recycled the battery switches, and the bilge indicator would not activate at all, nor did the pump work from the switch. I then went back into bilge and both pumps again worked normally when activated thru the float switches.

    My questions: does anyone know what caused the “ blinking” indicator light?
    Does anyone have any idea how I can get the pumps operating and trouble shoot to Get the manual bilge soft button working?

    As some other background info all the other soft keys on that panel ( hatch, windlass, horn, blowers, etc all working normal.
     
  2. techmitch

    techmitch Well-Known Member PLATINUM Sponsor

    May 1, 2008
    Chesapeake Bay, Middle River/Frog Mortar Creek MD.
    1999 270 DA
    Twin 4.3s W/Alpa I Gen II's
  3. Partyoffive

    Partyoffive Member

    104
    May 26, 2014
    Long Island
    2009 350 Sundancer

    Previous:
    2005 340 Sundancer
    1988 300 Weekender
    1987 Grady White Trophy Pro
    8.1Mercruisers
    Ouch! Hopefully it’s only the pump switch. I’m not overly concerned with this switch as the float switches still work.

    I didn’t know if there was a way to reset something that might clear it up??
     

Share This Page

Show Sidebar